Next Step

Igår var vi på besök hos föreningen Next Step och informerade om vår verksamhet. Next step är en förening för kvinnor vars syfte är  ”att identifiera hinder och möjligheter för en snabb integration och etablering på arbetsmarknaden”.

Vi blev varmt välkomnade av kvinnor i olika åldrar och från olika delar av vår jord. P gjorde ett utmärkt jobb vid presentationen av asylgruppen och det märktes att intresset var stort och även om det fanns en del hinder med att göra sig förstådd på svenska fick vi en del frågor som vi dels kunde ge direkt svar på och på annat där vi kunde förmedla andra kontaktvägar. Att kvinnorna var intresserade märkte vi även på att de tog med sig av de nummer av artikel14 som P hade med sig.

Av ordföranden förstod vi att det för många kvinnor kan vara svårt att ta till sig den här biten med asylproblematiken eftersom det ännu är så färskt för dem och det väcker minnen som de försöker lägga bakom sig. Men detta var något de jobbade med i föreningen och förhoppningsvis kan vi etablera en närmare och mer aktiv kontakt mellan föreningarna.

Efter P:s presentation tog ordföranden för Next Step till orda och vi fick information om bredden på deras verksamhet. Det var allt ifrån rapport från ett möte med IKF och samhällskunskap till att anordna projekt för att främja hälsa samt utflykter och en liten skönhetskväll.

Det var en alltigenom trevlig, upplysande och intressant kväll och vi tackar Next Step för det varma välkomnandet!